Marvin

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Udržiavanie zomierajúceho vzťahu pri živote

Lulla rozmýšla nad koncom. Vzťahu? Možno. Rozmýšlam, či má zmysel udržiavať vzťah pri živote a za akú cenu...

Rozmýšlam. Robievam to často, a prekvapivo ma to ani nebolí. Veľa ľudí to zjavne bolí, lebo všade stretávam ľudí, ktorí myslia málo, poprípade vôbec. Ale to som už trochu odbočil :)

Rozmýšlam nad mojím posledným vážnym vzťahom. Tri a pol roka. Skoro. Alebo skôr tri. A, veď to je jedno, aj tak už skončil. Vykašlala sa na mňa ona, nie ja na ňu. Ono to tak trochu zabolí, ale po čase to vždy prejde. Keď som to začal po čase analyzovať (na chybách sa predsa má človek poučiť, nie ich ignorovať), tak som tomu rád. Pretože...

Posledný pol rok nášho vzťahu bol zvláštny. Kým na začiatku som bol ja ten nepríjemný a ona ma nejakým divným spôsobom tolerovala (a mala rada), približne v polke vzťahu sa to zmenila. Karta sa obrátila. Uvedomil som si v tom čase, že by som sa k nej nemal tak chovať, takže som sa menil a menil k lepšiemu. To však akosi podvedome pocitila a začala byť ona tá zlá. Až sa to časom vyvŕbilo až do toho rozchodu. Ako argument uviedla, že som na ňu moc dobrý.

Argument evidentne sprostý, kvňli tomu sa podľa mňa ľudia nerozchádzajú. Napriek tomu, argument ktorý poteší, takému verím rád :)

Rozmýšlam však nad tým posledným pol rokom. V ten náš vzťah už docela trpel. Aj som rozmýšlal o rozhode, ale akosi som sa k tomu nemal. Evidentne aj ona rozmýšlala o rozchode skôr, ale akosi sa k tomu nemala. Ako keby sme mali z rozchodu nejaké obavy, i keď v našom vztave, keď vzťah krachoval mohli príjsť už len lepšie časy, pre oboch...

A to je presne to, čo ma trápi. Prečo sme nevedeli nazbierať odvahu na rozchod? Prečo sme to predlžovali? Malo to nejaký význam? Má to význam vo všeobecnosti, udržiavať pri živote niečo, čo má mizivú šancu ne prežitie? Priznám sa, že si neviem odpovedať ani sám. A čo Vy, čo myslíte?


Vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. sme pohodlní
    a to je jeden z dôvodov, prečo neopúšťame, alebo to robíme neskoro. v dobe keď už to ASI NEMÁ VÝZNAM si stále nie sme istí čo chceme... návrat je ťažký a pre niekoho nemožný...a tak naťahujeme... hodiny, dni, mesiace, roky... ostávame v polohe keď je lepšie byť spolu ako hľdať nové cesty...je to veľmi smutné, o veľa prichádzame a život je tak krátky, ale keď znova stojíme pred rozhodnutím, je to akoby po prvý raz... nevieme čo robiť...

    dobrá rada- spísať si pre a proti, každému + a - dať hodnotu/teda dôležitosť v stupnici 1-10/ a na konci to spočítať... je to reálne, nevybásnené...
    často to pomáha reálne pristúpiť k riešeniu...:o)
    publikované: 23.02.2005 23:48:58 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to ywana
    jo, len kebyze zienky hodnotim na stupnici, tak so ziadnou neostanem, ved na svete musi byt aj lepsia :)

    pripadne, keby som to porovlal s kamaratmi (nie kamaratkami), tak mi vyjde, ze sa mam preorientovat na chlapov a to rozhodne nechcem :)
    publikované: 24.02.2005 00:42:05 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. treba skončiť v správnom okamžiku ...
    Nie je to jednododuché, na otázku kedy skončiť vzťah je ťažko odpovedať, ale...
    Každý vzťah sa pohybuje po krivke sínusového priebehu, čiže raz si dole a inokedy hore. Ak je frekvencia týchto zmien vysoká, vzťah je nevyvážený a niečo tam nie je v poriadku. Práve keď ste vo vzťahu dole - treba ho skončiť.
    Ja viem že mne sa to ľahko hovorí (píše) realita je iná, ja viem o čom hovorím, sám som sa pokúšal neperspektívny vzťah skončiť a ... nedokázal som to. Ale nie je dobré to odkladať, nemá to zmysel a potom je to horšie a horšie ...
    publikované: 24.02.2005 08:10:43 | autor: Romryb (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ...
    Je lepsie si "dat pauzu" a ciastocne a uplne odlucenie zvacsa ukaze ako dalej. Bud si skocite okolo pliec a je to jasne alebo to jednemu z vas dvoch bude takto vyhovovat a to je tiez potom jasne. Ale v univerzalne recepty neverim, clovek ma aj tak vsetky odpovede v sebe, len by mal nadrat odvahu ich aj pocuvat a riadit sa nimi...to byva ten najvacsi problem..
    publikované: 24.02.2005 08:44:20 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. pauza nefunguje
    pazua IMHO nefunguje, je to rovnaka blbost ako hlaska "tak budeme kamarati", to tiez nemoze fungovat...
    publikované: 24.02.2005 17:17:56 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. vztah ma sinusoidu
    to je fakt. alebo skor dve. jedna vypoveda o celom vztahu ako takom a ta druha vypoveda o jednotlivych ucastnikoch. kym jeden je uplne na dne, ten druhy sa vezie niekde na vrchole :)
    publikované: 24.02.2005 17:19:03 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Marv
    Ved o to ide. Ta pauza nema fungovat. Bud to rozlozi vztah uplne - nebudes mat smutok toho druheho pred ocami, jeden z paru bude mat zbalene ...alebo to privedie oboch alebo toho problemoveho z paru k precitnutiu....;-)
    publikované: 24.02.2005 18:45:57 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014