Marvin

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Byť, či nebyť

Má sa človek snažiť byť obľúbený? Niečo predstierať? Či má byť sám sebou?

Tak ako? Má či nemá? Má aj nemá...

Podľa mňa sa človek nemá pretvarovať. A prečo aj? Ja nepotrebujem, aby ma niekto obdivoval, chválil, súcitil so mnou, prípadne ma nebodaj ľutoval :) Nie, odmietam akúkoľvek pretvárku. Čo na srdci, to na jazyku...

Bohužial zisťujem, že s týmto mojim názorom (presvedčením) som niektorým ľuďom tŕňom v oku (napriklád v škole, v práci, ...), ale mne to nevadí. Nech si kto chce čo chce...

Pretvárka sa mi hnusí. Nejak podvedome totiž očakávam, že tým, že budem úprimný k iným, budú úprimný aj oni ku mne. A budem obľúbený u tých ľudí, ktorý sú naladení na rovnakú frekvenciu a o to mi ide... Nepotrebujem a dokonca nechcem byť obľúbený u ľudí, ktorý nie sú naladení na tú istú frekvenciu, ako ja. Najmä preto, lebo s takými ľuďmi si de facto nemám čo povedať (ak nerátame diskusie o počasí, ale tie tiež nepatria k mojim obľúbeným...)

Áno, človek sa má snažiť byť obľúbený, ale len do tej doby, dokiaľ je jeho snaha podložená jeho skutočným ja. Tak ako, súhlasíte so mnou, či nezdielamu tú spoločnú vlnu? :)


Ostatné | stály odkaz

Komentáre

  1. no...
    ono to je asi tak, ze uprimnost sa ceni, ale bohuzial "co na srdci to... " ludia nevedia prijat... sama som s tým mala obrovske problemy- skola, robota... ale byt sami sebou mozeme aj ked si NIECO nechame pre seba... neklamat, iba zamlcat ci prikraslit... zjednodusi to komunikaciu s VOLOM ktory sa hra na viac ako sme my... tak takto to vidim ja... vek a skusenosti ma donutili to pochopit a prijat... ale stale s tym mam problemy...
    publikované: 25.02.2005 17:41:18 | autor: y (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to y
    ano, tiez mam pocit, ze niekedy by bolo vhodne nieco zamlcat, ale akosi to vnutorne nedokazem. snazim sa to naucit, ale uprimne, je to boj :)
    publikované: 25.02.2005 20:59:47 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. tak tak
    Suhlasim s tebou... Byt uprimnym je tazko, ale zaroven mi obcas ludia povedia, ze si ma preto vazia :) Napr. teraz ked maturujem sa davaju take pamatnicky a ludia do nich pisu nieco majitelovi. A uz mi par ludi napisalo, ze sa im paci, ze si stojim za svojim, ze som proste "svoja" a "kaslem na autority" a podobne :) Ze som proste uprimna a kaslem na tych, co nesu na mojej vlne :)

    Len tak btw, marvin, velmi sa mi paci tvoj blog :)
    publikované: 11.03.2006 20:55:35 | autor: Sabé (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014