Marvin

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Stopárov sprievodca vesmírom

Skvelá kniha, navyše si niekto dal tú námahu a pripravil ju k voľnému stiahnutiu z internetu. Chete vedieť o čom je a kde si ju môžete stiahnuť?

Stopárov sprievodca vesmírom (prvá z pätice kníh od Douglasa Adamsa) je skvelá. Musím priznať, že som bol zarytým odporcom Sci-Fi, ale toľké referencie, ako som dostal na túto knihu sa proste nedali ignorovať, chvalabohu...

Jedná sa o knihu, ktorú prečítate za večer, prípadne vo vani, alebo stredne dlhou cestou v autobuse. I keď, zrovna ten autobus nebude to najlepšie miesto, pretože v momente, keď budete burácať smiechom (a tých momentov bude ozaj veľa), budete pre spolucestujúcich za idiota. Ale, komu by to už vadilo, no nie?

Táto brožúra (ozaj je pre toto dielo brožúra lepším názvom než kniha, nie vzhľadom na kvalitu, ale vhľadom na nízky počet strán) pojednáva o človekovi, ktorý sa ráno zobudí a majú mu búrať dom. Majú mu ho búrať, lebo miestom kde stojí má viesť nová dialnica. Bohužial, pretože oznam o búraní bol schovaný (skvelo ukrytý) niekde v hlbinách miestneho úradu, Arthur o ňom nevedel...

Artur, ako aj celý zbytok pozemštanov tiež nevedel o tom, že v ten istý deň bude zbúraná aj planéta Zem. Nastane koniec Zeme. A keďže o ozname, že práve cez miesto, kade povedie hyper vesmírna diaľnica tiež nikto z pozemštanov nevedel, tak k jej zbúraniu ozaj dôjde. Netreba asi ani písať, že na nejakej zastrčenej planétke tiež visel oznam o tom, že k zbúraniu Zeme dôjde...

Kniha ďalej opisuje Arthurove zážitky z vesmíru, ktoré sú rovnako úsmevné a miestami rovnako bizarné ako spomínaná podobnosť búrania domu a celej Zeme. Rozhodne odporúčam si túto knihu prečítať. Okrem toho, že teraz vyšla aj v slovenskom vydaní, dá sa samozrejme stiahnuť z internetu. A to ako v češtine, tak aj v angličtine.

Ak si teda chcete túto knihu stiahnuť, rozhodne byť na vašom mieste, začnem hľadať tu.


Literatúra | stály odkaz

Komentáre

  1. Ach, booooože...
    Preboha, a opäť došlo k poľutovaniahodnému omylu. Pozor, Marvin, nejedná sa o Stopárovho sprievodcu vesmírom, kniha totiž nesie názov Stopárov sprievodca galaxiou. Ale tiež s tebou súhlasím, táto kniha je fakt super a všetkým tiež odporúčam pokračovanie Reštaurácia na konci vesmíru, ktoré už podľa mňa síce nedosahuje kvality originálu, ale budiž. A taktiež odporúčam knihy Philipa Kindreda Dicka, o ktorých chcem písať aj na svojom webe.
    publikované: 12.05.2005 07:43:59 | autor: Lord Replicator (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. @marvin
    si rovnako depresivny ako robotik z danej knihy?:)
    Vsetky diely SSG su fantasticke. Len sa teraz neviem takto naostro rozhodnut, ci su lepsie v cestine (ako napriklad Terry Pratchett) alebo slovencine (spominany Pratchett je v slovencine STRASNY) alebo original anglictine. KAZDOPADNE: povinne citanie na zlepsenie svlastva branice:)
    publikované: 15.01.2006 01:13:20 | autor: tweety (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014