Marvin

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo samička nebalí samčeka...

Prečo samička nebalí samčeka, ale samček balí samičku, alebo zvrátená ženská rovnoprávnosť...

Ženy. Od prírody sú iné. Áno, je to milé. Je milé, že ženy a muži sú si tak dokonale rozdielny. Niektorým ženám to evidentne milé nie je, bijú sa do pŕs (no je to spravodlivé, že ich majú väčšie?) a volajú po rovnoprávnosti. Ja s nimi v mnohom len môžem súhlasiť...

Áno, ak chcú rovnoprávnosť, mali by sme im dopriať, nech si ju vychutnajú plnými dúškami. Nech sa karta keď nie obráti, nech sa aspoň pomer vyrovná. Hej, narážam na vzťahy. Ešte nikdy ma žena nepozvala na rande. Zopár ma ich balilo. Niekedy dokonca dosť drsne, ale

Nikdy ma žiadna nebalila!

Áno, flirtovalo so mnou dosť žien, ale v momente, keď je situácia jasná, chlap to proste zo seba prskne von, pozve ženu na kávu, na pohárik, na teplé pivo, na studené párky, proste na rande. Ale žena nie. Žena v tom momente, ako keby chytala nejakú paniku a cukne. Jemne, nie moc nasilu. Cukne a prenechá opäť celú iniciatívu na muža. Prečo?

Predpokladám, že ide o nejaký divný spôsob strachu, možno nedôvery v samú seba, či v dané pozvanie. Možno strach z toho, že by musela ona raz zaplatiť kávu. Možno som sa trafil, ale skôr nie, ženy nejdú prečítať ľahko, sú nevypočítateľné. Rozhodne sa to však nepodobá na rovnoprávnosť.

Rovnoprávnosť neznamená totiž to, že ženy budú prijímať iba mužské výhody, ktoré doteraz nemali. Nie, nie. Znamená to (ale to si ženy neradi priznajú), že musia niesť aj mužské nevýhody. Ale to už nechcú, je to taký ich zvláštny spôsob rovnoprávnosti...

Takže žienky, kedy konečne predvediete rovnoprávnosť ako takú, nefalšovanú, so všetkým, čo k tomu patrí?


Vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. bud rad...
    Co keby si natrafil na ciernu vdovu. Ta by ta aj pozvala, aj by si si uzil a po tom by ta zjedla....

    Rovnopravnost? Kde? Aka? Na co? To iba feministky kricia to prazdnoty dejin. Matriarchat tu uz raz bol a neosvedcil sa, preto tu mame uz niekolko tisicroci patriarchat, ktory narusaju sporadicke zachvevy "emancipovanych zien", ale ktory relativne funguje. Co to, ze obcas tu mame nejaku vojnu, nejaku svetovu vojnu. My muzi mame vyhodu, ze mozeme sutazit v tom, kto z nas dalej docura. Zeny na to nie su stavane a tak sa musia iba zavistlivo prizerat.

    Neviem preco, ale napadla ma, pri tom komentovani, jedna spomienka na smetisko dejin. Dni v case VOSR, cize velkej oktobrovej socialistickej revolucii, ktora vlastne bola v novembri, ked znarodnovanie poniektori sudruhovia pochopili doslovne a tak znarodnili aj zeny....
    publikované: 23.02.2005 01:33:54 | autor: dmiba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. Marvin,
    môžem zodpovedne prehlásiť, že nie len muži, ale aj ženy pozývajú na rande. Mňa osobne šialene vytáča čakať kým chalan o ktorom viem, že sa mu páčim čaká a čaká a čaká a ... naberá odvahu. Preberiem iniciatívu a ... bum.
    Nerobí mi problém zaplatiť kávu, čaj, prípadne aj večeru ...
    No milý moji chlapci, Vám /teda aspon väčšine, nechcem Vás hádzať do jedného vreca/ to vadí. Nepripadáte si dostatočne mužne.
    Zažila som to už mnoho krát.
    A ešte k tej rovnoprávnosti.
    Kedysi dávno som si sľúbila, že všetko v mojom živote pri čom by som potrebovala chlapa zvládnem sama.... A hmm aj sa mi to darí. Čo potrebujem si dokonale opravím aj sama. Viem vrtať, píliť drevo, namontujem si policu, opravím čo potrebujem... ale je pár vecí pri ktorých sa mi muž zíde a bez neho si to neviem ani predstaviť ...
    Je to tak, že aj napriek tomu, že si vo väčšine vecí vystačím sama ... mužské náručie, láska, jeho pohľad na svet /ktorý obdivujem/ sú k nezaplateniu.
    A btw ... majú aj viac sily, čo sa dá zúžitkovať pri sťahovaní ...
    publikované: 23.02.2005 08:22:55 | autor: Ninna (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. no tak marvin
    teraz sa mi zda, ze zijem v uplne inom svete... ved to, kto koho pozve na rande sa riesilo v puberte... po 20, prip. 25 rokoch zivota s tym uz asi nikto nema problem
    publikované: 23.02.2005 08:43:31 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. ...
    Lulla - presne tak ;-)

    Ale aj tak...cim som starsi, tym mam silnejsi pocit, ze vychovou dane samceko-samickoidne pravidla sa buraju, zabrany sa stracaju, hormoniky tazsie ovladaju, chtic zamestnava aj mozog, usta sa lahsie otvraju - a "balia" aj zeny. Aj ked lovecke ego takejto zienke nejaky bodik uberie, niekedy je to prijemne...

    Ninna:
    "Nerobí mi problém zaplatiť kávu, čaj, prípadne aj večeru ..."
    ...napr. v tomto zmysle prijemne ;-))
    publikované: 23.02.2005 13:00:46 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. Nejaký ?
    Nejaký bodík ... hmm skoro všetky
    publikované: 23.02.2005 13:30:32 | autor: Ninna (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. klobuk dole
    Tvrdim, ze zeny (vacsina) este nejak nedospeli ("a ziju este v puberte" :))...

    To ze ste 2 (clovom dve), ktore maju nastastie rozumny nazor je aspon male pozitivum :)
    publikované: 23.02.2005 14:05:51 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. Ninna
    ;-))) Pocuj, Ty vidis nejako moc do mojej hlavy

    Na druhej strane, su zenske strategie ako si "pomoct" ku chcenemu chlapovi, ale potom bodiky nestracat, ale ziskavat ;-))

    Marvin:
    "a ziju este v puberte"
    No chvalabohu, ze aj take su, nie vzdy je po ruke chlap, ktory je schopny chapat nas nizky humor a potreby, niekedy sa musime uspokojit aj so zenou ;-))
    publikované: 23.02.2005 15:38:15 | autor: Tom (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. ...
    aj baby bali chlapov, nie len ja som bola toho živým príkladom... a bolo to pekné...chalani to totiž od nás nečakajú...
    publikované: 23.02.2005 16:19:47 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. Prečo baby nepozvú chalanov na rande?
    Je to pár mesiacov dozadu, čo som pozvala priateľa na "rande". Nakoľko sme spolu už zopár rokov, neišlo o nejaké naozajstné rande a už vôbec nie o prvé. Ale dosť málo spolu chodíme von a chcela som to trochu napraviť. Tak som ho pri jednej príležitosti pozvala. Z jeho strany sa to zmenilo na debatu o mojom plate (či som dostala pridané a pod...). V tej chvíli mi to bolo dosť ľúto a chcela som sa na to vykašľať. Ale potlačila som to,s ostrou bolesťou niekde pri srdci som sa zasmiala aj ja a dohodli sme sa, že na druhý deň cestou z práce ho prezvoním a stretneme sa v meste. Na druhý deň som tak aj urobila. Bol piatok a myslela som si, že by z toho mohol byť príjemný večer. Nebol. Keď som mu zavolala, že som pred ich firmou a čakám ho, povedal, že nemôže. Bol na druhom konci mesta a mal ešte nejaké pracovné povinnosti. Ale že si moje pozvanie nenechá ujsť a určite ho uskutočníme. Bolelo to. A pritom niekde v podvedomí som vedela, že sa vyhovorí a z toho stretnutia nič nebude. Povedala som si, že na tú večeru s ním pôjdem (aj ju zaplatím), ale musí o ňu prejaviť záujem on. Dodnes sa tak nestalo.

    Viem, že toto je trošku o niečom inom, ako bol pôvodný príspevok, ale akosi sa mi to celé vybavilo v mysli a chcela som to napísať.
    publikované: 23.02.2005 21:41:49 | autor: laskonka (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. to ywana
    hihihi, to je dobre, chlap sa pyta zeny na plat :)) pocuj, na takeho si vobec nemala cakat pred ziadnou firmou, ale rovno si mala otazku opatovat, ako som uz niekolkokrat spominal, muz ma zarabat, zena varit a upratovat. o obcas pozvat chlapa na rande :) a bodka.
    publikované: 23.02.2005 23:02:22 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. to marvin
    tvoj komentar patril laskonke...:o)
    publikované: 23.02.2005 23:23:33 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. Muži? Ženy?
    Ako spolu žiť? Nie je podstatne kto koho pozve na rande. Podstatne je či su radi spolu. V zásade dievčatá a ženy nechavaju iniciatívu mužom, pretože ich nechcú pripraviť o ich pud lovca a dobyvateľa no a neskor ochrancu a majiteľa.
    Veľa sa v poslednych rokoch zmenilo, vztahy su otvorenejšie, ale zobrat mužovi jeho zabavku LOV je i teraz neodpustiteľné. I keď... lovca predsa treba zaujať. Takže "korisť" sa v podstate stava lovcom a "lovec" korisťou, skor ako si vobec uvedomi čo sa deje.
    Marvin a ešte jedna otazka. Myslíš si, že by poľovníkov, alebo rybárov bavilo lovenie, keby im zver/ryby sami a bez návnady skakali do pasce/na udicu?
    "Balenie", zvádzanie, flirtovanie, randenie, je to hra, krásna, zábavná, niekedy frustrujúca, bolestivá, ale bez nej by život nebol životom.
    A na záver. Jeden môj priateľ hovorí, že je za rovnoprávnosť. Prečo on muž, pán tvorstva, musí robiť zo seba hlupáka a podliezať nejakej babe aby mohol mať dieťa. On by si ho vynosil i porodil, tak prečo nemôže mať rovnoprávnosť.
    Tak čo Vy na to?
    publikované: 24.02.2005 08:41:16 | autor: Jula (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. to ywana, to Jula
    ywana,
    samozrejme mas pravdu, prepac ;)

    jula,
    mne by vobec nevadilo ist na ryby a tie by mi rovno skakali na udicu :) preto asi nemam rad rybarcenie, lebo vsetko co chcem, musim mat a musim to mat hned. ked nieco od srdca neznasam, tak je to cakanie...

    tak zistujem, ze su asi dve kategorie muzov: lovci a nelovci. ja asi patrim do tej druhej, lebo fakt ma nebabvi hrat nejaku "hru na balenie", ked sa to vo finale aj tak vzdy doserie...
    publikované: 24.02.2005 13:14:37 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  14. To YWANA :-)
    a koho si balila?
    publikované: 24.02.2005 14:35:10 | autor: unversal terr (e-mail, web, neautorizovaný)
  15. joj
    zlatko, to už je dávno...:o)
    ale teba nie, to som nechala na teba...
    publikované: 24.02.2005 14:56:17 | autor: ywana (e-mail, web, neautorizovaný)
  16. k tvojmu predchadzajucemu clanku som napisal
    ze mas moje sympatie, ale ako citam tento clanok a diskusiu k nemu, to uz povedat nemozem. takze beriem spat ..
    publikované: 24.02.2005 15:05:51 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
  17. sympatie
    siajen,
    no vidis, to je ako so zenami, raz to ide a raz nie. som rad, ze ku mne nechovas sympatie, nepisem preto, aby ma ludia mali radi, som rad, ked su ludia pobureny (ale nie nahnevany, hadky uprimne nemam rad) a prejavia svoj nazor (akykolvek, hlavne nech je to ich nazor)...
    publikované: 24.02.2005 17:21:28 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  18. uprimne,
    na mojich sympatiach aj tak prd zalezi, v podstate som chcel strucne vyjadrit, ze celu tuto vec nevidim tak ako ty (ze ma az tak nevzrusuje emancipacia zien, ani to, ze zeny apriori nie su vo vztahoch ako muzi, ci uz zacinajucich alebo trvalych)
    publikované: 24.02.2005 17:34:06 | autor: siajen (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014