Marvin

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Má muž vedieť variť? Nie nemá, nie je to jeho úloha...

Nedávno ma ozaj pobavil výrok, že žena nemusí vedieť variť, že prečo by mala, veď to by mal vediet aj muž. Zjacne sa to týka (márnej) snahy žien, zrovnoprávniť sa s mužom. Majú v tomto ženy pravdu? Rozhodne nie...

Páči sa mi, ako sa ženy snažia byť samostatné a rovnocenné mužom. To sa prejavuje aj spomenutým názorom, že muž by mal tiež vedieť variť a prečo by mala variť len žena...

Prečo? Pretože v akomkoľvek vzťahu ide vždy o istý biznis. O istú výmenu tovarov, ľudovo povedané, vždy ide o "niečo za niečo". A rovnako to funguje aj vo vzťahu muž a žena. Muž obvykle prináša do vzťahu tak potrebné financie, žena by na oplátku mala priniesť varenie a upratovanie. Ak nechce žena variť a upratovať, potom si tie financie nezaslúži, lebo automaticky jej rolu musí niekto prevziať. Či už reštaurácia v prípade jeda, alebo upratovačka v prípade upratovania. A povedzme si rovno, že ak idú peniaze do reštaurácie, alebo do upratovačký, tento finančný deficit sa musí niekde prejaviť. A prejaví sa presne tam kde má - u ženy. Nech zabudne, že si za mužove financie kúpy nový svetrík, alebo kozmetiku...

Povedzme si na rovinu, koľko je takých žien, ktoré sa o seba dokážu dokonale postarať? Ale popravde, ozaj finančne postarať. Nie tých, ktoré vás v jednom momente presviedčajú, aké sú samostatné a ako si na seba dokážu zarobiť. V momente druhom sa nechajú kedykoľvek pozvať na kávu, na drink, na večeru a ani sa nesnažia tváriť, že by sa na výdavkoch chceli spolupodielať... Nechcem sa tu dotknúť žien, ktoré sa o seba ozaj dokážu postarať. Sú také, ale bohužial ich je hrozne málo. Takisto tu neobhajujem každého muža. Je kopec típkov, ktorí robia za pár peňazí ale tvária sa ako najväčší geroji...

Rozprávam tu o normálnych mužoch, t.j. tých, čo mesačne prinesú domov 30+ tisíc čistého a o ženách, ktorím sa o takej mzde len zdá... A preto, keď domov prinesiem docela slušný balík, očakávam, že ma bude čakať teplá večera. Chcem toho snáď veľa?

Takže, preto tvrdím, že muž nemusí vedieť variť. Muž vie zarobiť, žena nie. Žena vie uvariť, muž nie. Vzájomne sa dopĺňajú a tým pádom medzi sebou vykonávajú vyššie spomínaný obchod niečo za niečo. No čo moje milé, dokážete to konečne pochopiť?


Vzťahy | stály odkaz

Komentáre

  1. s radosťou
    navarím a poupratujem, na večery a drinky sa nedávam pozývať, oblečenie si kúpim za svoje...
    No nezdajú sa mi tie mužské zárobky 30+ (to snáď platí len pre blavu, v iných regiónoch len na vyšších pozíciách).
    publikované: 21.02.2005 21:12:10 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. to lulla
    ano, plati to pre BA, i ked, ak ti chlap prinesie rovnaky zarobok mimo BA, musi to o to viac potesit, no nie? :)

    ale pekne vediet, ze slusne a mile zeny este nevymreli ;)
    publikované: 21.02.2005 21:23:53 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. to nie je o slušnosti a milosti
    to je asi o tom, že muž zabezpečí potravu a žena - matka ju spracuje a rozdelí
    Ale nedá sa to zovšeobecniť, v dnešnej dobe je veľa mužov, ktorí si našli vo varení koníčka.
    A vnímanie prachu a neporiadku je iné, ženy to majú dané od prírody, že sú poriadnejšie, ale tiež sa to nedá zovšeobecniť.
    A čo sa týka toho pozývania - kto pozýva, nech zaplatí. Alebo je to na dohode tých dvoch.
    ... a ten zárobok - poznám veľa otcov dvojdetných aj trojdetných rodín, ktorí živia rodinu a zarábajú od 10 do 20, takže čo ja viem...
    publikované: 21.02.2005 21:42:28 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  4. to lulla
    ano, aj mna bavi varenie, beriem ju ako "konicek", lebo to nerobim kazdy den, skor tak raz do roka :)

    neviem si predstavit, ze pridem o siedmej o osmej z prace a domam nemam navarene. to by sa snad ani domovom nedalo nazvat...

    ok, ked niekoho pozyvam, tak podvedome ratam, ze to zaplatim. avsak, snazil by som sa na mieste "pozvaneho" rozlisovat medzi pozvanim a pozvanim. nie vzdy to ma znamenat, pod ja platim. niekedy ide o to, ze s niekym chces byt, tak ho pozyvas na kavu. na konci vecera je ucet liter pripadne dva a zrazu zistis, ze to bola najdrahsia kava tvojho zivota :)
    publikované: 21.02.2005 21:52:20 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  5. tak
    také účty za kávu sú príliš vysoké...
    publikované: 21.02.2005 21:57:15 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  6. to lulla
    ano, az moc vysoke. za tie peniaze sa pojdem niekolko krat poriadne nachalovat do skvelej restauracie a budem z toho mat ovela lepsi pocit, nez vysedavat s nadhernou babou na kave s tym, ze ked by doslo na vazny vztah, tak sa bude vzpierat varit, "lebo to nie je ciste zenska cinnost" :(
    publikované: 22.02.2005 14:07:00 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  7. keby som ja bola tou nádhernou babou
    tak by som sa za 1000 korún nepredala

    a môj názor je, že keď som s niekým, tak preto, že s ním chcem byť a je mi s ním príjemne, nie preto, aby mi kupoval veci a kupoval si ma vecami
    publikované: 22.02.2005 15:41:47 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  8. to lulla
    problem vidim v tom, ze tie pekne baby (alebo skor baby, ktore sa snazia byt pekne, alebo si to o sebe aspon myslia) tak nejak vycitia sancu zo situacie nieco vyzdimat, fakt si myslia, ze za tie peniaze stoja.

    tiez sa snazim byt s clovekom, s ktorym mi je dobre a prave preto ze mi je dobre. len potom to skonci tak, ze som s niekym vyse tri roky a dotycna sa so mnou rozide, ze som na nu az moc dobry... no skoro ma vystrelo ;)) ale o tom zase v nejakom dalsom prispevku ;)

    nastastie, snad som uz pochopil, ze krasa nie je vsetko, i ked uprimne, ani nejak zrudu by som nemohol (tahat po ulici a uz vobec nie do postele :))
    publikované: 22.02.2005 17:32:56 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  9. to lulla
    problem vidim v tom, ze tie pekne baby (alebo skor baby, ktore sa snazia byt pekne, alebo si to o sebe aspon myslia) tak nejak vycitia sancu zo situacie nieco vyzdimat, fakt si myslia, ze za tie peniaze stoja.

    tiez sa snazim byt s clovekom, s ktorym mi je dobre a prave preto ze mi je dobre. len potom to skonci tak, ze som s niekym vyse tri roky a dotycna sa so mnou rozide, ze som na nu az moc dobry... no skoro ma vystrelo ;)) ale o tom zase v nejakom dalsom prispevku ;)

    nastastie, snad som uz pochopil, ze krasa nie je vsetko, i ked uprimne, ani nejak zrudu by som nemohol (tahat po ulici a uz vobec nie do postele :))
    publikované: 22.02.2005 17:33:16 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  10. raz alebo viackrát
    sa popálime a potom sme už opatrnejší
    publikované: 22.02.2005 19:38:45 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  11. to lulla
    ano, ale AKA je ta hranica, kedy ozaj budeme opatrnejsi, respetkive KEDY nastane ta chvila, ked budeme stretavat ludi u ktorych nebudeme musiet trpiet paranojou a napriek tomu sa nepopalime?
    publikované: 22.02.2005 20:56:50 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
  12. na tú otázku
    ja ešte odpoveď nepoznám
    publikované: 22.02.2005 21:13:24 | autor: lulla (e-mail, web, neautorizovaný)
  13. to lulla
    to je dobre, ze nie, aspon viem, ze nie som jediny, ktory je popaleny krizom krazom po celom tele :)
    publikované: 22.02.2005 22:04:05 | autor: Marvin (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014